Yhteystiedot

Kennel Solagros

Sofia Lahtinen
+358407291292

Tervehdys kaikille Solagros kennelistä kiinnostuneille. Kasvatamme Isosveitsinpaimenkoiria sekä työlinjaisia Bordercollieita.

Innostus grosseihin syntyi vuonna 2008. Rodussa oli kaikki ne ominaisuudet joita koiralta toivoin joten päätin etsiä pennun kunhan aika olisi sopiva. Pitkän odotuksen jälkeen vuoden 2010 lopulla meille tuli nyt jo edesmennyt Hilma. 2013 meille muutti siskopuoli Maisa ja kesällä 2016 toimme Hollannista Ulpun. Kun kerran hankkii grossen niin ilmankaan ei osaa olla. Varautua saa myös siihen että yhtäkkiä niitä onkin useampi. Grosse sopii erinomaisesti elämään koiralaumassa. Meillä asustaakin yhden grossetytön lisäksi myös 2 bordercollieta, mudi sekä bernhardinkoira.

Asumme maalla ja tilamme päätuotantosuuntana on lammastalous (www.alauotilanlammastila.fi). Tuotamme alkuperäisroduillamme karitsanlihaa, taljoja sekä villaa. Maalaisympäristössä grosse onkin parhaimmillaan. Se nauttii suuresti saadessaan liikkua vapaana ja  osallistua perheen touhuihin. Lastemme kanssa grosset ovat olleet luotettavia ja hyvä hermoisia. Pienten lasten perheissä saa kuitenkin olla tarkkana ettei suurikokoinen ja touhukas koira kaada lapsia nurin. Grosse kehittyy aika hitaasti, myös henkisesti, joten pentumaiseen olemukseen saa varautua pitkäksi ajaksi.Grosse on erinomainen perhe-/seurakoira, unohtamatta sen kykyjä harrastus puolella.

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta grosse ei ole jokaiselle sopiva rotu. Koulutettavuudeltaan se ei ole kaikista helpoimmasta päästä sillä miellyttämisen halua löytyy vaihtelevasti. En suosittele grossea ensimmäiseksi koiraksi. Toivon pentujen kyselijöiltä aktiivisuutta tiedon hankintaan sillä grosse on kovin vähälukuinen ja monikaan ei ole tavannut sitä livenä. Etsin tuleville pennuille koirakokemusta omaavia koteja jotka sitoutuvat tarjoamaan grosselleen rakkautta, koulutusta ja liikuntaa. Tuleviin omistajiin haluan tutustua etukäteen jo pentusuunnitelmia tehdessäni ja haluan pitää kasvatteihini yhteyttä myös sen jälkeen kun ne meiltä lähtevät.

Omissa jalostusvalinnoissani haluan käyttää hyvällä luonteella varustettuja, terveitä ja grossen ulkonäön omaavia koiria. 

Mikäli rotu kiinnostaa, aina saa ottaa yhteyttä :)

Terkuin Sofia & lauma